V turističnem krožku nadaljujemo z raziskovanjem lepot našega kraja. Letos smo se prijavili na 35. natečaj Turistične zveze Slovenije, ki nosi naslov Moj kraj – moj chef. Raziskovali smo stare jedi naših dedkov in babic in napeto razmišljali o jedeh, ki bi najbolje predstavila naš kraj. Zaradi epidemije je bilo naše delo precej okrnjeno, a nam to ni vzelo poguma. Gospod Primož Pintar, naš lokalni chef, in gospa Marina Kejžar, ki rada nabira zelišča za čaje, sta z nami delila svoje bogate  izkušnje in znanje, za kar se jima iskreno zahvaljujemo. Na koncu pa smo se odločili, da pripravimo star prigrizek – suho sadje – v novi preobleki. Pohodnikom na tradicionalnem junijskem pohodu v Heblarje, kraj otroštva našega slikarja Ivana Groharja, bomo ponudili energijsko ploščico in zeliščni čaj. Več pa si lahko preberete v priloženi turistični nalogi.

Turistična naloga: »MOJ KRAJ – MOJ CHEF«

Natečaj: https://www.turisticna-zveza.si/novica.php?id=616

mentorici Monika Gasser in Bernarda Kejžar