Od 5. do 11. oktobra 2020 je potekal Teden otroka, ki ga vsako leto organizira Zveza prijateljev mladine. V letošnjem letu se je Teden otroka povezal s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Tudi na PŠ Sorica smo Teden otroka obeležili z različnimi dejavnostmi. Letošnja tema je bila ODGOVOR JE POGOVOR, zato smo se takoj v ponedeljek pogovorili o tej temi, prebrali pesem Andreja Rozmana Roze Odgovor je pogovor, ter se dogovorili, da bomo do konca tedna izdelali vsak svojo puzlo o sebi. V torek smo v podaljšanem bivanju pekli kokice, ki so se odlično podale k gledanju animiranega filma. V sredo smo se posvetili čuječnosti, naredili nekaj sprostitvenih vaj, ter izdelali antistresne žogice iz balonov in moke. V četrtek smo organizirali OPB ima talent, kjer se je vsak predstavil s pomočjo puzle o sebi, ki jo je izdelal, ter nastopil s točko, ki je odražala njegov talent.

Vsak dan smo si z žrebanjem listkov z nalogami popestrili tudi sam pouk, tako da smo enkrat v šolo prišli z norimi frizurami, drugič z narobe oblačili, brez copat, z žvečilnim gumijem ali pa s svojo najljubšo igračo. En dan smo lahko izbirali kje bomo sedeli, drugič smo med poukom imeli plesno zabavo, prislužili smo si dan brez domače naloge in uživali v podaljšanem odmoru.

Teden smo zaključili z iskanjem skritega zaklada po Sorici, ki smo ga po uspešno opravljenih nalogah našli pod krošnjami dreves. Še bolj smo se razveselili, ko smo videli, da naša najdba diši po čokoladi in bonbonih. Čeprav smo ugotovili, da imamo zaklad, svoje prijatelje, že ves čas ob sebi, pa smo se vsi strinjali, da se v dobri družbi prileže tudi malo posladkati.

Teden smo sklenili s sestavljanjem skupinske sestavljanke. Vsak je s svojim delčkom sestavljanke ponosno povedal: TO SEM JAZ! Celotna sestavljanka pa nam pove, da nismo sami, in da skupaj s pogovorom lahko rešimo veliko stisk in težav. Saj vemo, kajne, ODGOVOR JE POGOVOR.

Polona Pintar

Dostopnost