Za učence na podružnični šoli v Sorici sta bila petek, 22. in sobota, 23. aprila, prav posebna dneva. Vsi učenci so spakirali svoje spalne vreče in najljubše igrače ter se v petek popoldne odpravili nazaj proti šoli.

Vas zanima, zakaj se jim je tako mudilo? V šoli sva jih že nestrpno pričakovali knjižničarka Uršula Bernik in učiteljica Katarina Benedik ter jim pripravili Noč knjige. Gre za dogodek, kjer smo skupaj brali, spoznavali nove knjižne junake in nove zgodbe. S tem smo obeležili tudi svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga praznujemo ravno 23. aprila.

Brez skrbi, saj nismo ves čas le brali! Zvečer smo si za večerjo pripravili palačinke in kakav, nato pa smo se zabavali ob različnih družabnih igrah. Kar gre pa za Noč knjige, smo v šoli tudi prespali. To je bila še posebna dogodivščina.

Rdeča nit letošnje Noči knjige je bila medsebojna pomoč oziroma solidarnost, ki smo jo spoznali preko knjižne zbirke Mavrična ribica. Zato so učenci v soboto zjutraj po okusnem zajtrku in spletanju kitk, izdelali še knjižno kazalko v obliki ribice z bleščečo lusko, ki jim bo pomagala pri označevanju prebranih strani in jih spomnila na bralno pustolovščino, ki so jo doživeli.

Katarina Benedik in Uršula Bernik

Dostopnost